Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Rodičia nezvestnej Aničky ponúkli 3,5 milióna, ozvalo sa niekoľko ľudí

Anna Janatková
Anna Janatková

PRAHA - Na výzvu rodičov Aničky Janatkovej (9) z Prahy, ktorí v utorok popoludní ponúkli 3,5 milióna korún (cca 140 tisíc eur) tomu, kto dievča zachráni, alebo za informácie vedúce k človeku, ktorý stojí za zmiznutím dievčaťa, zareagovalo niekoľko ľudí.

Rodina na zverejnené telefónne číslo prijala niekoľko telefonátov, povedala pražská policajná hovorkyňa Andrea Zoulová. Konkrétnejšie informácie ale neuviedla. Okolo 500 kriminalistov a policajtov sa dnes opäť vráti do terénu, prehľadajú oblasť na sever od Tróje, kde sa nezvestné dievča takmer pred mesiacom stratilo.
        
Podľa vyjadrenia otca dievčatka polícia zatiaľ preverila vyše 1200 poznatkov. "Zatiaľ ale žiadny neviedol k záchrane Aničky. Ako rodičia nechceme len čakať. Preto dávame novú výzvu. Tomu, kto zachráni a vráti nám Aničku, vyplatíme odmenu 3,5 milióna korún. Rovnakú odmenu odovzdáme tomu, kto poskytne konkrétne a spoľahlivé informácie vedúce k osobe, ktorá stojí za zmiznutím našej Aničky," uvádza sa vo výzve. Janatka v minulosti ponúkol prípadným únoscom za prepustenie dievčaťa rovnakú sumu, na jeho výzvu ale nikto nezareagoval.
        
Rodičia tentoraz v texte výzvy dodali, že by malo ísť o nové a úplne konkrétne informácie. Zároveň požiadali o pochopenie senzibilov, aby svoje zistenia odovzdávali na linku 158. Policajná hovorkyňa dnes potvrdila, že veľkú časť doteraz preverovaných poznatkov tvorili telefonáty od psychotronikov alebo senzibilov. Policajti a kriminalisti budú dnes opäť pátrať v teréne. "Potrebujeme overiť isté poznatky a informácie," povedala hovorkyňa. Do akcie sa zapojí špeciálna poriadková jednotka a psovodi. "Môžeme hovoriť o 400 až 500 ľuďoch," doplnila.
        
Pražská polícia v súvislosti so zmiznutím dievčaťa stíha jedného muža (41), kriminalisti ho koncom októbra obvinili z trestného činu zbavenia osobnej slobody. Muža vyšetrujú na slobode, súd neakceptoval návrh na uvalenie väzby. Podľa skorších informácií polície sa k činu nepriznal, kriminalisti proti nemu majú len nepriame dôkazy.
        
Anička zmizla 13. októbra v pražskej Troji. Naposledy ju videli na ulici kadiaľ sa vracala zo školy. Od jej zmiznutia pátrali po dievčatku každý deň desiatky policajtov aj vojakov, hasičov a psovodov. V Tróji sa ale našiel len jej batoh a fľaša s pitím, neskôr sa v prehľadávanej oblasti našli kľúče, ktoré dievčaťu údajne tiež patrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu