Štvrtok6. jún 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Podozrivý v prípade zmiznutej Aničky (9) vedie dvojitý život

Anna Janatková
Anna Janatková

PRAHA - Do pátrania po nezvestnej Anne Janatkovej, ktorá sa stratila v stredu 13. októbra v pražskej Troji, sa v nedeľu zapojilo asi 120 ľudí a aj psy. Policajti sú na mieste od 09:00. Postupne sa pripájajú tímy vojenskej a mestskej polície, hasičov, záchranárov a lezcov, povedala dnes hovorkyňa pražských policajtov Andrea Zoulová.

Pátranie sa dnes presunulo do oblasti bližšie zoologickej záhrade, s ohľadom na lokalitu nebude zapojená špeciálna poriadková jednotka, uviedla hovorkyňa. "Od Piesočné ulice sa postupne presúvame k zoologickej záhrade. Dneska ale je tak, ako je, vietor, sychravo. Je to náročné," povedala Zoulová.

Polícia podľa Zoulovej neodmieta ani pomoc dobrovoľníkov, ale musí vraj zvažovať, čo je pre nich vhodné z hľadiska bezpečnosti. Terén je značne neprehľadný a nebezpečný. "Sú tam skalné previsy, prielomy, budú tam aj nejaké priepasti a podobne," oznámila Zoulová. "Z krovín sa vynárajú tí, ktorí sa podieľajú na pátraní a sú spotení, mokrí, špinaví, hladní, uťahaní," opísala, ako to vyzerá počas pátrania na mieste.

Policajti hľadajú Aničku už dvanásty deň. Naposledy bola videná 13. októbra popoludní, keď sa vracala zo školy. Našiel sa len jej batoh a fľaša s pitím.

V súvislosti s jej zmiznutím polícia zadržala a obvinila z trestného činu zbavenia osobnej slobody muža (41), ktorý ale odišiel nevedno kam potom, čo sudca zamietol väzbu. Pre políciu bolo prepustenie obvineného prekvapivé, a preto nestačila zabezpečiť jeho sledovanie, napísala sobotná Mladá fronta Dnes (MfD). Podľa nej muž odišiel bez toho, aby si po prepustení vyzdvihol osobné veci. Policajti sú presvedčení, že má zmiznutie Anny na svedomí, uvádza denník.

MfD uviedla, že podozrivý žije dvojitý život, jeden v Moste a jeden v Prahe. V Moste žije so svojou družkou a osemročnou dcérou. Do Prahy vraj jazdí za prácou, ako tvrdil rodine. V hlavnom meste ale nemal byt a podľa všetkého ani prácu, uviedol denník.

Česká televízia v sobotu večer v spravodajstve s odvolaním sa na dôveryhodný zdroj uviedla, že v byte mužovej súčasnej družky vykonali policajti domovú prehliadku. "Vzhľadom na priebeh vyšetrovania z taktického hľadiska nemôžem sa k tomu vyjadrovať," povedala k tomu Zoulová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu