Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V lietadle do Prahy cestoval jediný pasažier

Lietadlo Central Connect Airlines
Lietadlo Central Connect Airlines

PRAHA - Miliardári cestujú po svete na svojich súkromných tryskáčoch, kde bývajú jedinými pasažiermi. Obyčajný človek však takýto luxus zažije naozaj zriedka. Jaroslavovi Komínkovi sa šťastnou náhodou podarilo letieť z Brna do Prahy v úplne prázdnom lietadle. Napísal o tom server iDnes.cz.

Letecká spoločnosť začala v pondelok prevádzkovať pravidelnú linku medzi oboma českými metropolami namiesto Českých aerolínií, ktoré ju kvôli nerentabilite od novembra zrušili.

Podľa serveru cestujúci dlho nevedeli, či bude medzi oboma mestami niečo skutočne lietať, lety sa objavili v rezervačnom systéme až minulý týždeň. Aj Jaroslav Komínek, jediný pasažier pondelkového letu, minulý týždeň márne hľadal letenku v rezervačných systémoch. "Chcel som pôvodne letieť z Viedne, nemohol som si dovoliť mať meškanie," povedal serveru Komínek.

Nakoniec sa ale letenky do systému v závere týždňa dostali a letenku si kúpil z Brna. Už pri odbavení sa dozvedel, že je jediným cestujúcim. "Keď som čakal na odlet a díval sa na to množstvo ľudí okolo, hovoril som si v duchu, koľko ľudí a energie sa spotrebuje na let jediného človeka, predsa len to je trošku zvláštne," podotkol.

Novú linku prevádzkuje spoločnosť s lietadlom Saab 340 pre 33 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu