Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Pilot po poruche nestihol pristáť, 22 obetí

Trosky na mieste havárie
Trosky na mieste havárie

KARÁČI - Charterové lietadlo Cessna s dvadsaťdva ľuďmi na palube dnes havarovalo krátko po štarte z letiska v pakistanskom Karáčí. Podľa hovorcu letiskovej správy bola príčinou nešťastia technická porucha. Haváriu nikto neprežil.

Lietadlo sa podľa očitých svedkov zrútilo ráno miestneho času hneď po štarte a po páde na zem začalo horieť. Pilot lietadla bezprostredne po vzlete hlásil poruchu motora a dostal príkaz k návratu. Počas manévru sa lietadlo zrútilo.
    

"Lietadlo bolo úplne zničené," povedal novinárom veliteľ pakistanských záchranárov Núr Agha. "Mŕtve telá sú spálené na nepoznanie, nemožno určiť, či išlo o mužov alebo ženy. Ich národnosť nepoznáme," uviedol. Z trosiek lietadla sa zatiaľ podarilo vyslobodiť 12 obetí.
    

Stroj patril súkromnému dopravcovi. Lietadlo si podľa pakistanských úradov prenajala ropná spoločnosť ENI, ktorá sídli v Taliansku.
    

V posledných necelých štyroch mesiacoch ide už o druhé letecké nešťastie v Pakistane, keď pri prvom neďaleko hlavného mesta Islámábád prišlo o život 152 ľudí.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu