Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Opitý syn policajta zrazil dve študentky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Čínska polícia zadržala mladíka, ktorý je podozrivý, že opitý zrazil autom dve študentky, z ktorých jedna neskôr zraneniam podľahla a druhá zostáva v nemocnici. Mladíka neochránila ani skutočnosť, že jeho otcom je vysoký policajný dôstojník, s čím sa otvorene chvastal, napísala dnes agentúra AFP.

Dvadsaťdvaročný Li Čchi-ming je obvinený z toho, že 16. októbra zrazil v univerzitnom kampuse v provincii Che-pej dve študentky a potom sa pokúsil utiecť.

"Chyťte si ma, či si trúfnete," kričal vraj na skupinu študentov, ktorí mu chceli v úteku zabrániť. "Môj otec je Li Kang," dodal s odvolaním sa na zástupcu šéfa verejnej bezpečnosti okrsku Pej-š 'v meste Pao-ting.

Jeho čin i následná reakcia vyvolali vlnu rozhorčených ohlasov na internete, kde sa čoraz viac ľudí rozčuľuje nad skutočnosťou, že by sa mladík mohol vďaka postaveniu svojho otca tešiť nejakému druhu beztrestnosti.

Čínski užívatelia internetu, ktorí tvoria najpočetnejšiu webovú komunitu na svete, využívajú čoraz častejšie svetové počítačové siete na presadenie spravodlivosti, či zverejnenie prešľapov miestnych úradníkov i prehmatov miestnej justície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu