Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za vraždu poštárky a bývalého svokra doživotie!

Miroslav Dubaj
Miroslav Dubaj

BRATISLAVA - Verdikt nad dvojicou exmanželov z Kovariec vyniesol Špecializovaný súd v Pezinku. Za vraždu poštárky a svokra obžalovaného Miroslava im obom vymeral výnimočné tresty.

Mentálne retardovaný Miroslav Dubaj (27), strávi za dvojnásobnú vraždu podľa rozsudku zvyšok života vo väzení s najprísnejším stupňom stráženia. Jeho bývalá partnerka Miroslava pôjde do najprísnejšieho väzenia na 25 rokov. Súd uznal bývalú vrahovu manželku za iniciátorku len v prípade úkladnej vraždy poštárky.

Miroslav zaútočil 2. februára na poštárku (51) roznášajúcu dôchodky. Bil ju päsťami v garáži na prízemí domu, v ktorom býval s exmanželkou. Keď poštárka upadla do bezvedomia, odniesol ju na poschodie a obral ju o takmer 400 eur a 20 stravných lístkov.

Peniaze umýval od krvi. Dvojica obžalovaných si po vražde objednala taxík a šla do Topoľčian na nákupy. Po návrate obidvoch zadržali a sudca ich zobral do väzby. To už poštárku hľadali policajti na základe oznámenia obyvateľky Kovariec, ktorá sa nedočkala dôchodku a zalarmovala príbuzných i starostku obce. Miroslava prezradili stravné lístky, ktoré mu vypadli pri kontrole totožnosti.

Lístky si v ten deň kúpila poštárka u svojho zamestnávateľa. Následne policajti vošli do ich domu, kde v nevykurovanej kúpeľni vo vani našli nehybné telo poštárky. Zomrela na následky bitky a podchladenia.

Prípad zavraždenej poštárky priviedol vyšetrovateľov na staršiu stopu v prípade vraždy adoptívneho otca (56) obžalovanej. Podľa rozsudku bývalého svokra zadusil Miroslav vankúšom začiatkom septembra 2007.

Nebohého obral o peniaze, za ktoré si s Miroslavou kúpili ojazdenú Škodu 105. V škodovke zavraždeného muža odviezli medzi obce Párovské Háje a Cabaj-Čápor a pohodili i s dokladmi do brázdy pri poľnej ceste.

V oboch prípadoch motívom útoku bola snaha získať peniaze. Rozsudok nie je právoplatný, keďže dvojica sa odvolala. Odvolaním sa tak bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu