Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Koniec špekuláciám, Putin verejne potvrdil manželstvo s Ljudmilou

Ruský premiér Vladimir Putin s manželkou Ljudmilou Zobraziť galériu (5)
Ruský premiér Vladimir Putin s manželkou Ljudmilou (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský premiér Vladimir Putin sa rozhodol skoncovať s rečami o jeho údajnom rozvode s manželkou Ljudmilou. Cez víkend bolo na webovej stránke ruskej vlády uverejnené video, na ktorom sú zachytení obaja v Putinovej rezidencii pri rozhovore so sčítacou komisárkou. V Rusku sa práve teraz sčíta obyvateľstvo.

Putin (58), ktorý pred dvoma rokmi vymenil úrad prezidenta za funkciu predsedu vlády, si vzal o šesť rokov mladšiu Ljudmilu, bývalú letušku, roku 1983. Majú spolu dve dcéry.

V minulej dobe sa spolu na verejnosti objavovali veľmi zriedka a médiá začali špekulovať, že sa možno tajne rozviedli. Putin sa podľa nich vraj chce oženiť s gymnastkou Alinou Kabajevovou, ktorá sa narodila v roku svadby Putina s Ľudmilou.

Špekulácie o svojom údajnom rozvode vyvracal Putin už necelý mesiac pred tým, než odstúpil z funkcie prezidenta. Novinárom vtedy povedal, aby nestrkali nos do jeho súkromného života.

Na novom videu Putinovci hovoria sčítacej komisárke, že sú manželia. "Som jeho žena," povedala Ljudmila, ktorá vyzerala trochu rozpačito a neustále si upravovala šaty. Správala sa nervózne a veľa žmurkala, keď sa jej pýtali, či sú manželia.

Na rovnakom videu Ljudmila neskôr hovorí, že nie je príliš skromná, keď vyhlásila, že hovorí nemecky, španielsky a francúzsky. "Veď je to pravda" odvetila ona.

Putinov hovorca Dmitrij Peskov agentúre Reuters povedal, že reči o rozvode sú nezmysel, a to, že sa manželia málo objavujú spolu na verejnosti je kvôli Putinovmu veľkému pracovnému vyťaženiu.

Manželia sedeli blízko seba na béžovom gauči v jednoducho zariadenej izbe so starou televíziou a základným vybavením, ktoré má ukázať, že bývalý agent KGB vedie relatívne skromný život.

Putin a Ljudmila boli spolu krátko videní vlani na koncerte popovej hudby. Predtým sa manželia Putinovci stretli s patriarchom ruskej pravoslávnej cirkvi Kirillom, čo vyvolalo špekulácie, že si možno šli pre oficiálne povolenie k rozvodu od cirkvi. Putinov osobný život je očiam verejnosti úplne skrytý a ako premiérovi mu z protokolu nevyplýva žiadna povinnosť brať manželku na medzinárodné akcie. Hlavné ruské médiá o Putinovom súkromnom živote nepíšu.

Pravoslávna cirkev minulý mesiac vyvracala povesti kolujúce na internete, že Ljudmila sa stala mníškou a patriarcha ju menoval abatyšou jedného kláštora.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu