Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Po stratenom dievčatku v Prahe budú pátrať aj slovenskí záchranári

Stratená Anička Janátková
Stratená Anička Janátková

NÝROVCE – Do pátrania po stratenej deväťročnej Aničke Janatkovej z Prahy sa počas zajtrajšieho dňa zapoja aj slovenskí záchranári.

„S požiadavkou o pomoc nás dnes oslovila pražská polícia. Nestáva sa často, aby pri podobnej akcii zasahovali záchranári z iného štátu, nepamätám si taký prípad,“ konštatoval riaditeľ Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia so sídlom v Nýrovciach Alexander Berek.

Ako uviedol, do Prahy smerujú spolu so záchranármi aj dva špeciálne vycvičené psy na vyhľadávanie ľudí podľa pachu. „Policajti majú vytipované miesta, kde by dievčatko mohlo pohybovať. Od stredy ju už hľadali vrtuľníkmi, použili policajných psov, no bezvýsledne,“ uviedol Berek.

Dievčatko sa stratilo v pražskej Troji v stredu popoludní cestou zo školy. Dnes našli policajti niekoľko metrov od cesty, po ktorej šla Anička domov, jej batoh a bundu. Podľa českých médií boli veci ukryté pod ťažkou drevotrieskovou doskou, s ktorou by dieťa nedokázalo bez pomoci pohnúť. Polícia pracuje s viacerými verziami prípadu, medzi nimi aj s pedofilným útokom či únosom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu