Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Starca ubili vreckovou lampou a ukradli vodku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

ZLÍN - Dohodli sa, že okradnú seniora (82) v jeho domčeku. Kým dvaja čakali v aute a akciu riadili, dvojica mužov sa pokúsila usadlosť vykradnúť. Podľa obžaloby však starec svoj majetok bránil.

Muži ho napadli, dusili a bili do hlavy vreckovou lampou a drevenou palicou, čím ho usmrtili. Z domčeka odniesli len 250 korún a fľašu vodky.

Nikto z obžalovaných však nechce zobrať vinu na seba. Dvanásťkrát trestaný Libor Vaďura (49) všetko ľutuje a tvrdí, že do domu vošiel až v okamihu, keď už senior ležal na zemi. Nevysvetlil však, ako sa na palici a svietidle objavili jeho pachové stopy.

"Veľmi ľutujem to, čo sa stalo," tvrdí i ďalší obžalovaný Roland Makó (27) zo Slovenska. Do seniora údajne len strčil. Obvinenie z vraždy však odmietol a za páchateľa označil práve Vaďuru.

Štátny zástupca dnes navrhol pre oboch výnimočné tresty. Vaďura aj Makó majú ísť za usmrtenie do väzenia na 20 až 22 rokov. Ďalší obžalovaný v januári zomrel, poslednému navrhol prokurátor osem až deväť rokov. Rozsudok vynesú 19. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu