Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri prepade na bratislavskej benzínke ukradli desaťtisíce

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dvaja Česi dnes prišli o veľký balík peňazí, keď ich auto na čerpacej stanici v Bratislave prepadli traja maskovaní muži. Informovala o tom v stredu bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Jedného z Čechov pri prepade zranili, v nemocnici však údajne neskončil.

Traja ozbrojení muži v tmavom oblečení s čiernymi kuklami na hlave prepadli české auto ráno na pumpe v bratislavskej časti Petržalka. "Potom, čo z vozidla ulúpili niekoľko desiatok tisíc eur a niekoľko desiatok tisíc v cudzej mene, ušli smerom na Prístavný most v Bratislave," uviedla Kurucová. Čecha zranili v oblasti tváre. Či išlo len o cestujúcich, alebo sa v Bratislave zdržovali, nie je známe.

Po páchateľoch polícia pátra. V prípade dolapenia im hrozí väzenie aspoň od siedmich do 12 rokov, podľa vyčíslenej škody. Tento rok sa do konca júla podľa policajnej štatistiky stalo 720 lúpeží, policajtom sa z nich podarilo objasniť viac ako polovicu - 393. Spôsobená škoda bola 880.000 eur.

Naposledy koncom augusta zatkli tridsaťročného muža, ktorý podľa polície od marca 2009 prepadol 14 čerpacích staníc v Banskobystrickom kraji. Zadržali ho na autobusovej stanici, kde mal pri sebe aj zbraň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu