Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šialenec strieľal z auta, dvaja mŕtvi a päť zranených!

Miesto činu
Miesto činu

WASHINGTON - Dvaja mŕtvi a päť zranených je výsledok vyčíňania šialeného strelca, ktorý sa v pondelok premával mestom Gainesville na Floride v aute a strieľal po náhodne vybraných ľuďoch. Strelca zlikvidovala polícia, motív jeho činu ale zatiaľ nie je známy, uviedla agentúra AP.

"Naozaj zatiaľ nemáme potuchy, prečo to robil," povedal médiám policajný predstaviteľ Tscharna Senna. "Zdá sa, že výber obetí bol náhodný," dodal.

Senna nechcel zatiaľ povedať, či je páchateľ mŕtvy, zranený alebo zadržaný. Polícia iba opravila svoje pôvodné oznámenie, že podozrivý spáchal samovraždu.
    
Gainesville v centrálnej časti Floridy je sídlom Floridskej univerzity. Zatiaľ ale nič nenasvedčuje tomu, že by to malo nejakú súvislosť sa strelcovým počínaním, uviedla AP.
    

Vyčíňanie frustrovaných strelcov je v USA pomerne časté.
V auguste istý vodič v štáte Connecticut zastrelil osem ľudí v podniku, kde bol zamestnaný, a potom seba len preto, že ho prepustili z práce. O dva týždne neskôr pri nočnej streľbe pred reštauráciou v Buffale v štáte New York prišli o život štyria ľudia a ďalší štyria muži boli zranení. Strelca zadržali. V septembri v americkom štáte Kentucky zabil strelec päť ľudí a potom spáchal samovraždu. Koncom septembra zastrelil manželku a štyri nevlastné deti na Floride Američan (41). Piate nevlastné dieťa postrelil, pred domom potom spáchal samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu