Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Odvolali generála, ktorý strieľal opitý na ulici!

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev

MOSKVA - Ruský prezident Dmitrij Medvedev odvolal vysoko postaveného generála pracujúceho na ministerstve vnútra po tom, ako príslušník armády v podnapitom stave strieľal zo svojej zbrane priamo v uliciach Moskvy.

V pondelok o tom informoval Kremeľ. Generála Jevgenija Novikova "zbavili funkcií zástupca šéfa oddelenia pre verejný poriadok na ministerstve vnútra," uviedol Kremeľ v oficiálnom stanovisku. Incident sa odohral ešte vo februári. Opitý Novikov vtedy vytiahol svoju pištoľ a začal z nej strieľať pred moskovským obchodom. Následne ho zadržali príslušníci bezpečnostnej služby, privolali na neho políciu a tá ho neskôr zadržala.

Prípad bol široko medializovaný a Medvedev sa Novikova rozhodol odvolať až po zverejnení predbežných záverov vyšetrovania. V posledných rokoch stúpa v Rusku počet škandálov spojených s predstaviteľmi tamojšej polície a armády. V decembri minulého roka ruský prezident informoval o spustení policajnej reformy, po ktorej by malo prísť k sprísneniu výberu policajných príslušníkov, a ich prepúšťaniu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu