Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prepadli autobus so školákmi, za deti žiadajú stotisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LAGOS - Výkupné vo výške v prepočte takmer 100 000 eur požadujú ozbrojenci, ktorí v pondelok uniesli v Nigérii školský mikrobus s 15 deťmi. Oznámili to dnes agentúry s odvolaním na policajný zdroj.

Mikrobus so školákmi prepadli v štáte Abija, upresnil hovorca federálnej polície Emmanuel Ojukwu. Na miesto už podľa neho odcestovali federálni policajti a vyšetrovatelia, aby sa prípadu ujali. Prepadnutie školského mikrobusu potvrdil agentúre AFP policajný hovorca štátu Abia Geofrey Ogbonna.

"Ozbrojenci odviezli deti na neznáme miesto. Potom kontaktovali riaditeľa súkromnej školy a žiadali výkupné 20 miliónov nair (95 000 eur)," povedal Ogbonna. "Snažíme sa lokalizovať miesto, kde deti držia, aby sme ich oslobodili."

Nigérijský štát Abija zaznamenáva v posledných mesiacoch nárast prípadov únosov kvôli výkupnému, napísala agentúra AP. Únosy a nezákonnosť ale sužujú celú Nigériu - západoafrický štát bohatý na ropu, v ktorom ale väčšina z jeho 150 miliónov obyvateľov musí vyžiť z menej ako jedného dolára na deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu