Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Agenti FBI podstrčili atentátnikovi falošnú bombu

ilustračné foto
ilustračné foto

CHICAGO - Libanončana Samiho Samira Hassouna v pondelok obvinili z pokusu o bombový útok neďaleko bejzbalového štadiónu Wrigley Field v americkom Chicagu.

Atentátnik však netušil, že vo svojom vaku má v tom čase len napodobneninu výbušniny, ktorú mu podstrčil tajný agent americkej Federálnej bezpečnostnej služby (FBI). V posledných rokoch ide o rozšírenú taktiku medzi spravodajskými službami v Spojených štátoch. Hassouna aj napriek tomu obvinili z pokusu o použitie zbrane hromadného ničenia a používania výbušnín. Dvadsaťdvaročný občan Libanonu žil v Chicagu asi tri roky.

Nejde však o prvý prípad, kedy členovia FBI podstrčili podozrivému útočníkovi falošnú výbušninu. Vlani týmto spôsobom zmarili útok istého Jordánčana, ktorý sa pokúsil odpáliť bombu pred mrakodrapom v Dallase.

Hassouna zatkli ešte v nedeľu ráno po tom, ako do smetného kontajneru neďaleko miestneho bejzbalového baru umiestnil vak so svojou "bombou". FBI na muža upozornil ich informátor už takmer pred rokom. Podľa amerických agentov plánoval Libanončan svoj útok uskutočniť sám. "Chcel zmeniť mesto Chicago, chcel uskutočniť vyhlásenie a chcel vymeniť chicagského primátora," uviedol agent FBI. Bližšie podrobnosti však zatiaľ federálna služba nezverejnila. Obvinený muž si v pondelok pred miestnym súdom vypočul všetky obvinenia, zatiaľ sa však odmietol k nim vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu