Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Z nahlásenia bomby je podozrivá žena (45) z okresu Levice

Polícia ihneď zaistila okolie Zobraziť galériu (4)
Polícia ihneď zaistila okolie

Aktualizované

BRATISLAVA - Ženu, ktorá je podozrivá z toho, že ohlásila bombu v justičnom komplexe pri bratislavskej Zochovej ulici, už predviedli na políciu. Zamestnancov ministerstva spravodlivosti, najvyššieho súdu a z generálnej prokuratúry dnes ráno evakuovali. Výbušninu však policajný pes nenašiel.

"Táto osoba bola vypátraná na základe operatívnej činnosti," informoval policajný hovorca František Peczár. Podozrivou je žena z okresu Levice. Zaistili jej mobilný telefón z ktorého mal anonym so ženským hlasom oznámiť, že v spomínaných budovách sa nachádza bomba. "Až ďalšie vyšetrovanie ukáže, či podozrivá osoba je zároveň aj páchateľom," dodal Peczár.

Anonymný telefonujúci nahlásil o 09:05, že v budove prokuratúry sa nachádza bomba. Do budovy, v ktorej pracuje približne 120 ľudí, prišli policajné zložky, ktoré prehľadávali budovu so služobným psom.

"Zamestnancom generálnej prokuratúry policajné zložky umožnili návrat do budovy po 11:15. Nikomu zo zamestnancov, policajných príslušníkov ani okoloidúcich sa nič nestalo," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Tökölyová.

Najvyšší súd mal dnes naplánované dve pojednávania, podľa hovorcu Súdnej rady Michala Jurčiho nešlo o závažné prípady. "Jedno pojednávanie, ktoré malo byť od deviatej, odročili aj bez bomby, ďalšie je naplánované na trinástu hodinu, uvidíme, či sa stihne," povedal Jurči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu