Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Skontrolovali detské ihriská, našli 179 striekačiek!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Strážnici mestskej polície v utorok kontrolovali detské ihrisko a pieskovisko. Odstránili z nich 179 injekčných striekačiek, ktoré tu po sebe nechali narkomani. Stôp po užívateľoch drog našli viac ako pri podobnej akcii vo vestibuloch metra a na zastávkach MHD v júli, povedala dnes hovorkyňa mestskej polície Jana Přikrylová.

"Oproti júlu sú čísla vyššie," povedala Přikrylová. Desiatky hliadok strážnikov od rána do popoludnia skontrolovali 249 detských ihrísk a pieskovísk. Okrem 179 striekačiek polícia našla 127 použitých ihiel. "Nie sú to len tie striekačky, ale aj ďalší materiál - ampulky, zvyšky omamných látok a tak ďalej," povedala Přikrylová. Tentoraz medzi neho vraj patril napríklad aj lekársky tampón so zvyškami krvi.
    
Pri júlovom upratovaní po narkomanoch v staniciach pražského metra a ich okolia skontrolovali strážnici 11 vestibulov a šesť konečných staníc autobusov a električiek s priľahlými parkami. Našli vtedy 174 injekčných striekačiek, šesť ihiel a bezmála 500 kusov kontaminovaných predmetov.
    

Mestská polícia žiada občanov, ktorí by kdekoľvek našli striekačky, ihly alebo iný podozrivý materiál, aby sa ho nesnažili sami odstrániť alebo upratať.
Najlepšie je podľa Přikrylovej ihneď volať linku tiesňového volania mestskej polície. Nebezpečné predmety končia totiž v špeciálnych kontajneroch a likvidujú sa odborne a bezpečne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu