Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Kvôli paštéte sa pokúsil upáliť brata a dvoch ďalších

Zhorené schody
Zhorené schody

HRADEC KRÁLOVÉ - Počkal, kým zaspia, podpálil schodisko pod nimi a zabarikádoval dvere! Josef Seidl (27) si za marcový pokus o upálenie svojho brata a dvoch jeho známych posedí 15 rokov!

Seidl po hádke umiestnil na drevené schody do poschodia, kde trojica mužov spala, staré handry a polial ich horľavinou.

Na oheň potom prikladal ďalšie oblečenie a časti nábytku. Vstupné dvere do domu navyše zvonku zaprel lopatou, aby nikto nemohol odísť.

Jeden z mužov sa zobudil a podarilo sa mu utiecť oknom a privolať hasičov, ktorí z domu vyviedli zostávajúcich dvoch mužov. Seidl tvrdil, že sa snažil mužov pred ohňom varovať pískaním.

"Nachádzal som sa v dlhej depresii prameniacej z mojej zúfalej situácie," povedal Seidl, ktorý priznal, že v tom čase užíval drogy. "Dnes viem, že som situáciu vyriešil zle a neštandardnými postupmi. Zapálením schodov som nikomu nechcel ublížiť, len bratovi dokázať svoju nevinu vo veci krádeže paštéty a syra, z ktorých ma podozrieval," povedal.

"Dobre si rozmyslel, čo urobí a že poškodení nemajú možnosť sa z izby na poschodí dostať," odôvodňoval vynesený rozsudok predseda senátu. Podľa súdu sa jednému z poškodených podarilo z izby vyliezť a privolať pomoc len náhodou.

Plamene v dome vo Svitavách na západnej Morave spôsobili škodu približne 75 tisíc korún. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu