Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Za vstup k sociálnym demokratom ponúkali drogy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/LITOMĚŘICE - Cesty, ako prilákať do politickej strany nových členov, bývajú rôzne. V Čechách však na to išli naozaj originálne. Človek, ktorý verboval do ČSSD, sľuboval za každých 10 nových duší 10 gramov marihuany! Napísal o tom server lidovky.cz s odvolaním sa na aktualne.cz.

Čiernu ovcu v strane podľa lidovky.cz odhalili samotní členovia ČSSD. Predstierali, že majú záujem o vstup do strany a dojednali si schôdzku s človekom, ktorý mal na starosti nábor členov.

Počas schôdzky prišla ponuka, že za každého nového člena možno dostať gram marihuany. Priebeh stretnutia straníci zachytili na zvukový záznam a tajne tiež celú akciu odfotili. Materiály potom odovzdali polícii.

Polícia podľa českého servera ich autenticitu potvrdila. "Takéto oznámenie (...) polícia prijala. Momentálne je prípad v štádiu preverovania," povedala hovorkyňa policajtov. Záznam trvá zhruba deväť minút. Na pozadí rozhovoru je počuť krik vtákov, čo korešponduje aj s fotografiami poskytnutými polícii. Je na nich zachytená skupinka asi desiatich mladíkov, sediacich v krúžku v parku.

Niekoľko uchádzačov o členstvo v minulých mesiacoch či rokoch priznalo, že ich do sociálnej demokracie lákali za peniaze, ale aj za prechádzku limuzínou.

Incident sa mal odohrať 10. júla v meste Litoměřice v severných Čechách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu