Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V odpadkoch z lietadla našli živého novorodenca!

Chlapčeka vyšetruje detská lekárka
Chlapčeka vyšetruje detská lekárka

MANILA - Filipínske úrady sa snažia nájsť ženu, ktorá porodila v lietadle letiacim z Bahrajnu do Manily a novorodenca odložila do odpadkov. Živého chlapčeka zabaleného v papierových obrúskoch našli zamestnanci ochranky vo vreci s odpadkami v nedeľu, napísala dnes agentúra AP.

Novorodenca ihneď prepravili do letiskovej nemocnice, kde ho umyli a nakŕmili. Potom sa dokonca slabo rozplakal. "Je zdravý, jeho životné funkcie sa zdajú byť podľa lekárov v poriadku," povedala novinárom zdravotníčka Kate Calvová.

Novorodenca zachránil zamestnanec ochranky, ktorý si všimol, že sa vo vreci s odpadkami vynášanými z lietadla spoločnosti Gulf Air niečo hýbe. Chlapček dostal meno George Francis podľa kódového označenia spoločnosti GF. Spoločnosť Gulf Air zatiaľ prípad nijako nekomentovala.

Správa sociálnej starostlivosti, ktorá chlapčeka prevzala, už zalarmovala políciu, ktorá začala pátranie po matke, ktorej hrozí trestné stíhanie. Novorodenec by mali zaslať jeho príbuzným, alebo v prípade nezáujmu dať na adopciu.

V zahraničí pracuje približne každý desiaty Filipínec; ženy sa väčšinou živia ako slúžky a muži ako robotníci, a to prevažne na Blízkom východe. Nájsť si prácu v zahraničí vnímajú na zhruba 90-miliónových Filipínach ako spôsob, ako uniknúť biede a nezamestnanosti doma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu