Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lietadlo spadlo priamo na ulicu: Mŕtvy a 3 zranení

Havarované lietadlo na ulici mesta Henderson
Havarované lietadlo na ulici mesta Henderson

HENDERSON - Jedna osoba zahynula a tri ďalšie utrpeli ťažké zranenia pri pondelňajšej havárii malého lietadla v americkom štáte Nevada. Stroj dopadol na ulicu v meste Henderson a vzápätí sa vznietil, oznámila dnes agentúra AP.

Na palube súkromného jednomotorového lietadla Piper Cherokee boli dvaja muži a dve ženy. Podľa Johna Sheahana z polície v Las Vegas je zázrak, že na zemi sa nikomu nič nestalo. Podľa neho na tom má zásluhu pilot, ktorý sa snažil s letúnom pristáť na bezpečnom mieste – pristál však nejakých šesť metrov od najbližšieho domu, na ktorého dvore skončilo jedno krídlo.

Stroj sa pri manévri zachytil za múry dvoch blokov, stĺpu pouličného osvetlenia a strom. Z jeho horiacich trosiek ešte pred príchodom hasičov obyvatelia vymanili dvoch ľudí. Obe zranené osoby boli s vážnymi popáleninami hospitalizované. Tretí zranený je v kritickom stave.

Lietadlo štartovalo z letiska v Henderson, ktoré leží južne od svetoznámeho hráčskeho strediska. Nepodarilo sa mu však nabrať výšku, takže sa pilot neúspešne pokúsil vrátiť na letisko. Nakoniec havaroval asi tri kilometre severozápadne od letiska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu