Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po prepustení sa vrátila do práce a strieľala do ľudí!

Polícia na mieste činu Zobraziť galériu (4)
Polícia na mieste činu

PHILADELPHIA - Dvaja ľudia prišli o život a tretieho v kritickom stave hospitalizovali v americkej Philadelphii po tom, čo na nich spustila streľbu žena, ktorú krátko predtým prepustili zo zamestnania. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje.

Žena, ktorej meno nezverejnili, prišla do továrne najväčšieho amerického výrobcu potravín vo štvrtok po pol deviatej večer miestneho času (dnes 2:30 SELČ). Desať minút predtým ju z areálu vyviezla eskorta. Žena pri návrate vystrelila na zamestnanca firmy, ktorý išiel za ňou a vykríkol varovanie, aby sa všetci schovali, že žena má zbraň. Útočníčka potom vystrelila na troch ľudí, dvaja z nich útok neprežili.

Ochranka potom izolovala strelkyňu v jednej miestnosti šesťposchodovej budovy, kde s ňou ale bolo ďalších sedem ľudí. Údajne ich ale nezadržiavala ako rukojemníkov. Jej následná streľba už nikoho nezasiahla.

Hodinu po začiatku incidentu ženu odviezli do väzby. V čase streľby bolo v budove asi sto ľudí, ktorým sa podarilo dostať von alebo ukryť.

Hromadné streľby v Amerike len málokedy páchajú ženy. Výnimkou je napríklad útok v roku 1985 na obchodné centrum v Springfielde, pri ktorom zahynuli traja ľudia a sedem sa zranilo. Páchateľka bola usvedčená z vraždy, ale zároveň bola uznaná za duševne chorú. Dostala trojnásobné doživotie.

Začiatkom tohto roka univerzitná výskumná pracovníčka Amy Bishopová zastrelila v areáli univerzity v Alabame troch profesorov biológie a ďalších troch zamestnancov zranila. Následne tvrdila, že žiadna streľba sa nekonala.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu