Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rezort práce odškodnil pozostalých po streľbe 300 eurami

Horiace sviečky nedaľeko miesta streľby
Horiace sviečky nedaľeko miesta streľby

BRATISLAVA - Finančnú výpomoc dostali pozostalí po obetiach tragickej streľby v Devínskej N. Vsi od ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Predtým im poskytol peniaze miestny úrad mestskej časti, aj Bratislavský samosprávny kraj.

"Ide o príbuzných v priamom rade a príbuzných zo spoločnej domácnosti zosnulých," informovala Andrea Devanová z ministerstva práce. Podľa jej slov nešlo ani v jednom prípade o stratu živiteľa rodiny.

Okrem tejto dotácie poskytol pozostalým miestny úrad Devínska Nová Ves peniaze na pohreb, a to 500 eur na každú zosnulú osobu. K tejto sume prispel Bratislavský samosprávny kraj sumou 320 eur.

Príbuzní si tiež môžu uplatniť nárok na štátnu sociálnu dávku – príspevok na pohreb, a to vo výške 79,67 eur, dodala Devanová.

 Devínskou Novou Vsou otriasla v pondelok 30. augusta okolo desiatej doobeda streľba, ktorú neprežilo osem ľudí vrátane strelca. Páchateľ v byte zastrelil päťčlennú rodinu, išlo o tri ženy, muža a dieťa.

Ďalšieho príbuzného rodiny našli pri vchode do domu. Siedmou obeťou bola žena v jednom z panelových domov, ktorú zasiahla zblúdilá strela.

Pri policajnej akcii zahynul aj páchateľ tohto brutálneho činu. Ďalších 15 osôb strelec zranil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu