Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Devínska N. Ves sa chce po masakri sústrediť na rizikové osoby

Miesto streľby
Miesto streľby

BRATISLAVA - Na pomoc rizikovým osobám sa chce zamerať Devínska Nová Ves, kde minulý týždeň v pondelok strelec zabil sedem ľudí. Starosta mestskej časti Vladimír Mráz povedal, že pozornosť sústredia na rodiny, ktoré majú medzi sebou problémy a na susedské spory.

Poslanci tiež schválili pre pozostalých po obetiach masakry príspevok 500 eur na pohreb. Chystá sa aj oprava poškodených bytov a ďalších priestorov.

O vyplácaní odškodného rozhodovala pred týždňom v utorok na mimoriadnom zasadnutí aj vláda. Pozostalým a zraneným poskytne takzvaný humanitárny príspevok v maximálnej výške 830 eur, ako pohrebné dá 80 eur.

Miestne zastupiteľstvo všemožne podporí vznik a činnosť sociálno-kurátorských služieb, občianskych združení a spolkov na území mestskej časti, uviedli zastupitelia v uznesení. Dnešné rokovania na pamiatku obetí streľby začali minútou ticha.

Združenia a spolky sa majú podľa poslancov venovať "vyhľadávaniu, poradenstvu a preventívnej pomoci osobám z rizikových skupín". Starosta Mráz poznamenal, že by mali najmä podporovať voľnočasové aktivity a vznik krízových centier. Kľúčová je podľa neho ale spolupráca ľudí s úradmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu