Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pred platením dlhov sa na rok ukryl do búdy!

Steve Morris stojí pred búdou, v ktorej sa ukrýval takmer rok
Steve Morris stojí pred búdou, v ktorej sa ukrýval takmer rok

WEYMOUTH - Muž, ktorý kvôli dlhoročnému neplateniu účtov takmer prišiel o svoj dom, sa chcel vymáhačom dlhov vyhnúť tak, že sa ukryl v šope na záhrade. Na jeho veľkú radosť sa však nakoniec dohodol s bankou na splátkovom kalendári.

Všetko začalo vtedy, keď si Steve Morris (60) zobral z banky pôžičku v hodnote 10 000 libier (14 500 eur). Plánoval ňou financovať nákup strojárenského zariadenia, ktoré potreboval na svoje podnikanie. Peniaze však nakoniec použil na iný účel a dostal sa tak do platobnej neschopnosti.

Na listy a výzvy, ktoré mu chodili z banky a od vymáhačov jeho podlžností, nereagoval. V zúfalstve sa teda rozhodol presťahovať do šopy za domom v domnienke, že tam ho bankoví úradníci nenájdu. Zo strachu pred nimi si dokonca odpojil aj domový zvonček.

"Bol som na konci so silami a bez akýchkoľvek finančných prostriedkov," opisuje svoje vtedajšie rozpoloženie Morris, ktorý takmer rok spával v malej miestnosti na zemi pod pracovnou doskou a bez akéhokoľvek vybavenia. K dispozícii mal len mikrovlnnú rúru a televízor.

Keď si jedného dňa na okne domu našiel oznam o vysťahovaní, myslel si, že o svoj príbytok definitívne príde. Morrisovi susedia, ktorí ho nevideli niekoľko mesiacov, sa však začali obávať o jeho bezpečnosť a zavolali na políciu.

Teraz už Morris opäť kľudne spáva vo svojom dome. Miestna poradňa pre občanov sa totiž v jeho mene dohodla s bankou, ktorej dĺži peniaze, na splátkovom kalendári.

"Bez ich pomoci by som prišiel o všetko a bol by teraz zo mňa bezdomovec," dodáva šťastný Angličan, ktorý momentálne vypomáha v miestnom sanatóriu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu