Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Neďaleko Mount Everestu havarovalo lietado, nik neprežil

Haváriu neprežil nikto z 15 cestujúcich Zobraziť galériu (2)
Haváriu neprežil nikto z 15 cestujúcich

KÁTHMÁNDÚ - Malé lietadlo s 15 ľuďmi na palube havarovalo dnes vo východnom Nepále na linke medzi metropolou Káthmándú a Luklou, ktorá je východiskom výstupov na najvyššiu horu sveta Mount Everest. Oznámili to nepálske úrady s tým, že medzi osobami na palube bolo šesť cudzincov. Podľa očitých svedkov nehodu nikto neprežil, úrady to však zatiaľ nepotvrdili.

Agentúra AP uviedla, že v lietadle spoločnosti Agni Air bolo päť Američanov a jeden Japonec. Pilotovi sa kvôli zlému počasiu v Lukle nepodarilo pristáť a vracal sa späť. Podľa svedkov sa stroj roztrieštil na poli na úbočí hory južne od metropoly Káthmándú. Záchranné tímy majú problémy doraziť na miesto nešťastia kvôli silnému dažďu a rozvodneným riekam v okolí.

Lukla, ktorá sa nachádza 140 kilometrov severovýchodne od Káthmándú, je miestom, odkiaľ každoročne vyrážajú do Himálajov tisíce turistov. Letisko v Lukle, ktorého pristávacia dráha je dlhá iba 550 metrov a leží vo výške 2757 metrov nad morom, považujú piloti za jedno z najťažšie dostupných na svete.

Pred dvomi rokmi havarovalo pri lete do Lukly iné menšie lietadlo s 18 osobami na palube. Medzi nimi bolo 12 Nemcov, nikto neprežil, pripomína agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu