Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po hromadnej zrážke 5 mŕtvych, 72 zranených

Tragická nehoda sa stala včera podvečer Zobraziť galériu (8)
Tragická nehoda sa stala včera podvečer

LISABON - Hromadná zrážka 46 vozidiel na diaľnici na severe Portugalska si včera vyžiadala najmenej päť mŕtvych a 72 zranených, z toho 24 vážne. Oznámila to portugalská centrála civilnej ochrany (ANPC) v Lisabone.

Nehoda sa stala okolo 17. hodiny SELČ pri obci Sever do Vouga na diaľnici A25, spájajúcej Aveiro a Viseu, spresnila ANPC na svojich internetových stránkach. Desať osobných áut a dva kamióny po zrážke vzplanuli.

"Už prvá zrážka vyvolala požiar a v dôsledku vzniknutého dymu sa do piatich minút zrazili ďalšie desiatky áut," povedal miestnej televízii jeden z účastníkov nehody, ktorý vyviazol bez zranení.

"Vzápätí po prvej zrážke v smere Aveiro-Viseu nastala len o necelý kilometer ďalej podobná nehoda v protismere," povedal agentúre AFP jeden z pracovníkov regionálnej správy civilnej ochrany. Prevádzka na diaľnici sa tak zablokovala v oboch smeroch a zápcha vozidiel sa tiahla približne desať kilometrov. Na mieste zasahovalo asi 200 hasičov a záchranárov, privolané boli tri záchranné vrtuľníky.

Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe. Mohol by ale medzi ne patriť dážď a hmla, ktoré sa počas dňa v regióne vyskytovali, uviedi médiá s odvolaním sa na informácie záchranárov.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu