Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Roky mali terorizovať podnikateľov a hroziť zabitím detí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA – Dvaja bratia a ich kumpáni mali roky terorizovať podnikateľov a vyhrážať sa im, že zabijú deti aj celé rodiny. Nútili ich platiť za poskytovanie "ochrany."

Členovia tzv. Zádamského gangu podľa žalobcov vyčíňali na západe Čiech už od roku 1999. Krajský súd však v decembri väčšinu mužov z obžaloby zo zločineckej skupiny, vydierania a ďalších trestných činov oslobodil. Z 12 mužov odsúdil štyroch, vymeral im podmienečné tresty a ročné väzenie.

Proces s gangom dnes začal vrchný súd v Prahe. Podľa obžaloby mať svoju hierarchiu a členovia presne rozdelené úlohy. Šéfom bol údajne Milan Zádamský, ktorému hrozí až desať rokov väzenia. Jedným z najdôležitejších ľudí mal byť aj jeho brat Petr.

V prípadu bolo údajne veľa poškodených. Gang mal nútiť podnikateľov platiť za poskytovanie "ochrany", nútil ich zamestnávať dosadených vyhadzovačov. V prípade odporu vraj ničil prevádzkarne, napádal hostí, hrozil likvidáciou detí aj celých rodín vydieraných.

Súdu nepodarilo preukázať, že gang bol zločineckou organizáciou sa však krajskému. Zádamský bol vo februári na základe rozhodnutia Ústavného súdu prepustený z väzby, v ktorej strávil viac než dva roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu