Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odhalili gang, pregamblovali milióny z vlámaní

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/BRNO - Sedem miliónov českých korún je celková škoda, ktorú napáchal gang zlodejov odhalených juhomoravskou políciou. Lupiči vykrádali bary, trezory aj bankomat. Všetky peniaze, ktoré takto získali, však nahádzali do hracích automatov.

Trezor s hotovosťou skoro 1,5 milióna korún a cennými papiermi bol najväčším lupom skupiny. Trojica recidivistov sa postupne vlámala do najmenej desiatich predajní, barov a ďalších prevádzok.

Najväčšia lúpež trezoru sa stala v máji v sídle firmy v Jihlavské ulici v Brne. Zlodeji sa dovnútra dostali cez strechu, podľa policajtov šlo o mimoriadne náročný spôsob. V trezore boli okrem milióna a pol českých korún aj cenné papiere za dva milióny korún.

Zlodejom sa podarilo ukradnúť aj bankomat. Cieľom vlámania boli často i predajne, odkiaľ si odnášali tržbu, alkohol a cigarety. Hotovosť 140 tisíc korún zlodeji napríklad ukradli z baru v Dunajskej ulici v Brne.

Traja recidivisti vo veku 28, 32 a 46 rokov podľa Vojnu ku vlámaniam pristupovali profesionálne. Vytipovali si objekty, vopred si ich obhliadli a mnohokrát sa dostávali dovnútra krkolomným spôsobom. Všetci traja sú už vo väzení, hrozí im až osem rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu