Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súd s gangom prevádzačov opäť odročili, neprišiel svedok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súdny proces s údajnými členmi medzinárodného prevádzačského gangu, v ktorom sú okrem Slovákov obžalovaní aj viacerí cudzí štátni príslušníci - Indovia a Afganec- dnes nemohol pokračovať, pretože sa nedostavil predvolaný svedok. Nemal vykázané ani doručenie predvolania na súd.

Senát Okresného súdu Bratislava 1 požiada, aby ho na budúce pojednávanie predviedla polícia. Pojednávanie odročili na 20. septembra. V prípade účasti svedkov sudca plánuje prečítanie listinných dôkazov.

Podľa prokuratúry obžalovaní od 28. decembra 2006 do 19. septembra 2007 ako členovia organizovanej skupiny s úmyslom získať priamu finančnú výhodu naplánovali, skoordinovali a zabezpečili pre viacerých občanov Indie, Pakistanu a Bangladéša prechod cez územie Slovenska. V štruktúre skupiny mali jednotliví obžalovaní stanovené úlohy. Časť z nich údajne zabezpečovala migrantov na prevoz, byty a domy ako sklady, ďalší mali migrantov prepravovať.

Najprv ich podľa obžaloby vyzdvihli z utečeneckých táborov, ukryli do skladov a odtiaľ potom kamiónmi previezli na územie iných štátov Európskej únie. Štyria z pôvodne ôsmich obžalovaných sú už odsúdení, pretože v minulosti akceptovali trestný rozkaz, podľa ktorého dostali menšie podmienečné tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu