Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Dopravná zápcha trvá už 9 dní, vodiči zatiaľ hrajú karty

Zápcha na diaľnici smerom na Peking trvá už vyše týždňa
Zápcha na diaľnici smerom na Peking trvá už vyše týždňa

PEKING - Sťažujete si, že ste dnes ráno čakali niekoľko hodín v dopravnej zápche? To nie je nič v porovnaní s Čínou, kde autá smerujúce do Pekingu stoja už deväť dní v rade tiahnucej sa v dĺžke 100 kilometrov, napísal v pondelok spravodajský server CNN.

Kalamita, ktorá trvá od 14. augusta, postihla podľa čínskych štátnych médií tisíce kamiónov smerujúcich z autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko do metropoly.

Príčinou kritickej situácie sú stavebné práce na jednom z úsekov diaľnice spájajúcej Peking s oblasťou Tibetu, kvôli čomu museli veľkú časť dopravy odkloniť na prakticky paralelnú diaľnicu číslo 110. K chaosu prispievajú drobné zrážky a pokazené vozidlá.

Zatiaľ čo niektorí vodiči berú situáciu s nadhľadom a zabíjajú čas hraním kariet, iní nedobrovoľne nahrávajú miestnym predavačom, ktorí okolnosti využívajú vo svoj prospech a dvíhajú ceny nahor.

Rozsah kalamity je nezvyčajný aj na Čínu, kde sú niekoľkohodinové dopravné zápchy bežné a kde sa cesta vedúca do Pekingu pravidelne mení na "dočasné parkovisko". Vodiči navyše tentoraz zďaleka nemajú vyhrané. Spomínané stavebné práce sú totiž naplánované až do 13. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu