Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Boj proti leňošeniu? Do lavičiek vsadili oceľové bodáky!

Lavička zabráni lenivcom v dlhom polehovaní
Lavička zabráni lenivcom v dlhom polehovaní

PEKING - Povaľačom, ktorí radi trávia dlhé hodiny vylehovaním na lavičke v parku, odzvonilo - prinajmenšom vo východočínskej provincii Šan-tung. Správcovia parku Jan-tchaj v ňom inštalovali lavičky, z ktorých po určitej dobe vyjdu špicaté bodáky, napísal chorvátsky denník Croatian Times.

Ak osoba na lavičke nestrčí do časového merača určitú sumu, zo sedacej časti lavičky vyjdú oceľové bodce. Tvorcovia zariadenia sa inšpirovali v Nemecku, ale tam bolo podobné vybavenie súčasťou umeleckého exponátu. Nemecký sochár Fabian Brunsing vytvoril podobnú lavičku ako protest proti komercializácii moderného života.

"Domnieval sa, že preháňa. Nenapadlo ho, že tak praktická krajina ako Čína by teraz mohla využiť lavičku aj v reálnom živote," uviedol jeden kritik.

Parky v Číne trpia chronickou preplnenosťou najmä cez víkendy, kedy sa milióny ľudí snažia uniknúť z ľudnatých miest po celej krajine.

"Musíme zabezpečiť, aby sa (odpočinkové) zariadenia využívali rovnomerne, a toto vyzerá na spravodlivý spôsob ako zabrániť ľuďom, aby ráno obsadili lavičku a zostali na nej celý deň," vysvetlil jeden z úradníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu