Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chlapcovi predĺžili nohu o 30 centimetrov

Michael s mamou a mladším bratom Zobraziť galériu (2)
Michael s mamou a mladším bratom

SOMERSET - Dvanásťročný chlapec, ktorý sa narodil s kratšou nohou, bude môcť podľa všetkého konečne v septembri odkráčať do školy po svojich. Končatinu mu totiž lekári predĺžili o neuveriteľných 30 centimetrov.

Michael McKenzie si, ako sa zdá, konečne splní svoj veľký sen a po prvýkrát vo svojom živote sa doslova postaví na vlastné nohy. Jeho pravá noha je totiž od narodenia kratšia a lekári spočiatku nevideli inú možnosť ako ju amputovať.

Chlapcova matka Ginette (36) sa však odmietla vzdať a predala vlastný dom, len aby získala potrebné peniaze na operáciu. Popritom založila nadáciu, ktorú podporili aj také celebrity ako Paul McCartney či írsky herec a zabávač Graham Norton.

Energia, ktorú Ginette na ušľachtilý cieľ vynaložila, sa však vyplatila a podarilo sa jej vyzbierať 80 000 libier (116 000 eur).

Pri prvej operácii lekári Michaelovi zlomili kosti v nohe a vložili medzi ne spojivo, ktoré jeho mama pomocou skrutiek každý deň predlžuje. Chlapec dovedna podstúpil už päť zákrokov a s najväčšou pravdepodobnosťou ho čakajú ešte ďalšie.

Ako však povedal, všetka tá bolesť stojí za to a už teraz sa teší na začiatok nového školského roka a svojich spolužiakov.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu