Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Dobil dievčatko (2) a tvrdil, že spadlo zo schodov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - Za vraždu malého dieťaťa svojej priateľky poslal dnes súd Mareka Neubauera na 13 rokov za mreže. Podľa znalcov spôsobil dievčatku množstvo zranení, Neubauer však tvrdí, že spadlo.

V osudný deň išla matka obete z chaty v českej obci Chabičovice do baru s kamarátkou. Muž dostal úlohu dievčatko postrážiť. Neubauer dieťa napadol a spôsobil mu mnohonásobné zranenia, ktorým nakoniec v nemocnici podľahlo. Pri pitve dievčaťa súdni znalci zistili viacero krvných výronov v oblasti hlavy, tváre, na rukách, v oblasti krížov, na zadku aj na kolenách. Zistili aj trhlinky v análnom otvore a pomliaždenia mozgu.

Dieťa podľa znalcov trpelo mučivými bolesťami. Do nemocnice ho previezli sanitkou v podchladené stave. Podľa lekárov bolo dievča do príchodu záchranárov pravdepodobne mimo chatku. Keby k nemu Neubauer do hodiny zavolal pomoc, mohlo by útok prežiť. Muž však zavolal záchrannú službu až po dva a pol hodine.

Vrchný súd v Prahe zmiernil rozsudok českobudějovického krajského súdu, ktorý mužovi v máji vymeral 15-ročný trest. Neubauer vinu odmieta, dieťa sa podľa neho poranilo pri páde v sprche a následne zo schodov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu