Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Po hádke chcel údajne upáliť troch ľudí

Spálené schodisko
Spálené schodisko

BRATISLAVA/HRADEC KRÁLOVÉ - Troch ľudí, vrátane svojho príbuzného, chcel podľa vyšetrovacieho spisu upáliť Josef Seidl (27). K činu sa priznal, tvrdí však, že ich chcel len postrašiť.

Seidl podľa obžaloby po hádke umiestnil na drevené schodisko vedúce na poschodie, kde trojica mužov spala, staré handry a polial ich horľavinou. Na oheň potom prikladal podľa spisu ďalšie oblečenie a časti nábytku. Vstupné dvere do domu navyše zvonku zaprel lopatou, aby nikto z budovy nemohol odísť.

Jeho príbuzný sa však prebudil a podarilo sa mu z domu oknom utiecť a privolať hasičov, ktorí potom zo silno zadymeného domu vyviedli zostávajúcich dvoch mužov. Požiar spôsobil škodu približne 75 tisíc korún.

Predseda senátu hradeckého súdu, ktorý prípad prejednáva, dnes citoval z jednej zo Seidlových výpovedí pred políciou, kde sa k činu priznal. "Nerobil som to s úmyslom, ze by som ich chcel usmrtiť. Chcel som ich len postrašiť, tie schody som zapálil demonštratívne," povedal vtedy Seidl. Vo svojej výpovedi tiež uviedol, že je mu ľúto, že schody, ktoré zapálil, neuhasil, tvrdil tiež, že sa snažil muža pred ohňom varovať pískaním. Ak sa preukáže jeho vina, hrozí mu až výnimočný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu