Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vykrádači po povodniach brali video, kočík aj plienky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/LIBEREC - Trojicu Rómov zadržala dnes v noci polícia v povodňami postihnutých oblastiach Libereckého okresu. Zo zaplavených domov odnášali video, kočík a dokonca aj detské plienky.

V Chrastave, ktorá sa pomaly spamätáva z ničivých záplav, zadržala dnes nad ránom polícia troch ľudí pri krádeži. Veci brali z hromady, ktorú údajne považovali za skládku vyhodených vecí. Aj keď išlo o krádež, traja Rómovia zrejme nebudú súdení tak tvrdo ako päť cudzincov, ktorí o niekoľko hodín skôr rabovali v tom istom okrese, informoval krajský policajný riaditeľ Milan Franko.

V pondelok večer chytila polícia dvoch Rumunov, ktorý z jedného zo sušiacich sa domov odnášali rotopéd. V dedine Raspenava boli v noci na utorok zadržaní traja Poliaci, ktorí sa mali vlámať do opustenej chaty. Upozornili na nich všímaví susedia. Cudzincom hrozí za krádeže osem rokov za mrežami. Pretože sa ich dopustili v dobe živelnej pohromy, tresty budú podstatne tvrdšie ako za bežných okolností.

Stovky policajtov pomáhajú strážiť poškodené oblasti, pomáha im aj termokamera. Okrem 700 policajtov v oblasti pôsobí aj 580 vojakov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu