Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dvaja muži podpaľovali chaty a domy, nevedeli prečo

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BRNO - Z vypálenia dvoch rekreačných chát a obhorenia fasády činžového domu je podozrivá dvojica mužov, ktorých chytila česká polícia. Pri výsluchu však nevedeli udať žiaden dôvod svojho konania.

Najzávažnejšie bolo zapálenie fasády činžového domu v Ondrouškovej ulici, ktorý sa práve zatepľoval. Dvojica zapálila novinami pri dome skladovaný polystyrén. Od horiaceho materiálu sa potom vznietila celá bočná stena činžiaku, a to až do výšky ôsmeho poschodia. Dom musel evakuovať, vznikla škoda pol milióna korún.

Muži podľa polície vypálili aj rekreačnú chatu na brnianskej Vejrostovej ulici, čím spôsobili škodu 80 tisíc korún a chatky v Rakoveckej ulici, ktorej majitelia vyčíslili škodu na 10 tisíc korún.

Týždeň po požiari činžového domu sa dvojica vrátila na miesto činu. Na tej istej ulici zapálila uskladnené polystyrénové dosky za 8 tisíc. "Zrejme to pre nich nebol extra výsledok. V noci sa preto vrátili na miesto po tretíkrát. Tentokrát ale už boli zadržaní," povedal hovorca polície Pavel Šváb.

Zaujímavé je, že obaja muži (19) a (30) neboli schopní povedať žiadny dôvod, prečo budovy podpaľovali. "Jednoducho sa vždy len tak dohodli, že niečo, čo by mohlo dobre horieť, zapália," dodal hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu