Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Záplavy v Česku majú už 3 obete, jeden človek je nezvestný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

FRÝDLANT / LINDAVA - Dnešné záplavy si vyžiadali už zrejme tri obete. Hasiči informovali o úmrtiach v Lindave a Detrichove, krízový štáb má potvrdené aj úmrtie v Raspenave. Jeden človek je tiež nezvestný.

Pôvodná informácia o dvoch mŕtvych nebola dlho potvrdená, záchranári sa nemohli dostať na miesta nešťastia. Neskôr dve úmrtia potvrdili záchranári a hasiči. Informácia o mŕtvom v Raspenave zaznela na tlačovej konferencii po rokovaní krízového štábu kraja.

Muža v Lindave zmietol prúd miestneho rozvodneného potoka okolo 13:30, uviedla Iva Michalíčková z tlačového oddelenia hasičov v Libereckom kraji. Muža, ktorý nedýchal, sa podľa nej podarilo vytiahnuť z vody. Bol odovzdaný záchranárom, tí už ho ale nedokázali oživiť. K utopeniu v Detrichov nie sú podrobnosti známe.

Situácia v kraji je kvôli záplavám kritická. Mesto Frýdlant a niektoré ďalšie miesta voda odrezala od sveta. Polícia vyzvala tiež obyvateľa Novej Vsi na libereckom na čo najrýchlejší opustenie obce, pretože pretrhnutím hrozí priehrada Mlynica na Albrechtickom potoku pri Mníšku.

V regióne, kde bolo miestami namerané za posledných 24 hodín až 190 milimetrov zrážok, museli byť evakuované tisícky ľudí a na mnohých miestach bola ochromená automobilová a železničná doprava. Na pomoc bola nasadená armáda a jej technika.

Kvôli záplavám zasadol vo 14:00 krízový štáb Libereckého kraja. Voda po nočnom aj dennom daždi ohrozuje aj životy ľudí a majetky na Ústecku, Plzeňsku a východe Čiech.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu