Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Americké veľvyslanectvo obdržalo podozrivú zásielku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Dvaja zamestnanci amerického veľvyslanectva v Paríži sa dnes podrobili lekárskym vyšetreniam po tom, čo sa dostali do styku s podozrivým listom. Uviedlo to americké veľvyslanectvo, ktorého hovorcu citovala agentúra AP.

Zamestnanci sa po kontakte s podozrivým listom necítili dobre, povedal francúzsky policajný dôstojník, ktorého citovala AP. Hovorca veľvyslanectva Paul Patin povedal, že nie sú známky toho, že by bol niekto v ohrození či zranený. Nespresnil, aká je štátna príslušnosť dotyčných.

Pracovníci oddelenia listov podozrivú zásielku identifikovali a veľvyslanectvo upozornilo francúzske úrady, povedal Patin. "List analyzovali chemici. Obidvoch zamestnancov, ktorí prišli so zásielkou do styku, prezreli lekári v parížskej nemocnici Hotel Dieu," oznámil. Prvé výsledky vyšetrovania ukazujú, že list bol neškodný.

Veľvyslanectvo zatiaľ nevie, odkiaľ list prišiel alebo čo na ňom bolo podozrivého. Oddelenie listov amerického veľvyslanectva je v hlavnej budove blízko Champs-Elysées a neďaleko od prezidentského paláca. Veľvyslanectvo, ktoré je trvalo prísne strážené, zostalo po incidente otvorené a zamestnanci do neho vstupovali aj vychádzali ako inokedy v piatok popoludní.

USA sú v strehu od roku 2001, kedy niekoľko amerických mediálnych spoločností a zákonodarcov dostalo zásielky obsahujúce antrax. V dôsledku nákazy potom zomrelo päť ľudí.

Predvlani v decembri prišli obálky s podozrivým práškom počas jedného dňa na 16 amerických veľvyslanectiev v Európe, o deň neskôr aj na americké veľvyslanectvo v Prahe. Prášok sa ale ukázal byť neškodný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu