Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Našli zakopané telíčka 8 novorodencov!

Polícia zatkla údajných rodičov Zobraziť galériu (3)
Polícia zatkla údajných rodičov

PARÍŽ - Na dvoch miestach neďaleko Lille na severe Francúzska boli nájdené mŕtve telá ôsmich novorodencov. Polícia zatkla ich pravdepodobných rodičov a nasadila na miesto činu špeciálne vyšetrovateľské tímy. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu boli telíčka nájdené na dvoch rôznych miestach. Na prvý nález políciu podľa susedov upozornili obyvatelia jednej z dedín. Tí údajne našli pozostatky na záhrade domu, do ktorého sa novo prisťahovali. Polícia potom prehľadala nový dom pôvodných majiteľov a našla zvyšné tela.

Polícia uzavrela okolie miest nálezov a nasadila do vyšetrovania špeciálne tímy vrátane policajných psovodov. V súvislosti s prípadom zatkli pravdepodobných rodičov detí - muž a žena vo veku okolo 45 rokov. Prokuratúra v meste Douai sa podľa AFP chystá zverejniť podrobnosti prípadu vo štvrtok na osobitnej tlačovej konferencii.

Podľa susedov žil pár absolútne usporiadaným životom a nič nenasvedčovalo tomu, že by s nimi nebolo niečo v poriadku. Jedná sa o rodičov dvoch dcér, ktoré už majú vlastné deti. Muž vraj pôsobil v miestnom zastupiteľstve a jeho žena pracovala ako ošetrovateľka. Obyvatelia obce, ktorá má len 700 obyvateľov a doteraz sa tešila veľmi kľudnému vidieckemu životu, sú vraj nálezom úplne šokovaní.

Francúzsko bolo za posledné roky svedkom niekoľkých hrozných prípadov zavraždených novorodencov. V marci bola k pätnástim rokom väzenia odsúdená žena, ktorá vždy krátko po pôrode zavraždila šesť svojich detí a ich telá ukryla vo vreciach na odpadky v pivnici domu. V júni minulého roka bola odsúdená psychicky narušená matka, ktorá telíčka dvoch mŕtvych detí ukryla v mrazničke a jedno spálila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu