Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Švajčiari zadržali českého podnikateľa na úteku

Tomáš Pitr
Tomáš Pitr

PRAHA - Švajčiarska polícia v pondelok zadržala hľadaného českého kontroverzného podnikateľa Tomáša Pitra. Na policajnom portáli to oznámil šéf Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta. Pitr bol v roku 2006 odsúdený za daňové delikty na päťročný trest väzenia. Do väznice nenastúpil a od júna 2007 sa podľa dostupných informácií skrýval v zahraničí.

Švajčiarskym policajtom odovzdali podľa Šlachtu informácie o Pitrovom pravdepodobnom pobyte detektívi z ÚOOZ. Získali ich v rámci preverovania prípadu prania špinavých peňazí. Televízii Nova povedal, že Pitr bol zadržaný v pondelok o 23:00 v hoteli Kempinski vo vychytenom švajčiarskom letovisku Svätý Moritz.

"Pán Pitr, podľa informácií, ktoré mám ja, bol odovzdaný a absolútne spolupracoval," povedal Šlachta. Podľa neho sa hľadaný podnikateľ zdržiaval vo Švajčiarsku asi pol alebo tri štvrte roka.

Pri zadržaní nemal kontroverzný podnikateľ pri sebe žiadne doklady a švajčiarska justícia musela jeho totožnosť úradne dokázať. "Zadržanie Tomáša Pitra preto bolo oficiálne potvrdené až pred niekoľkými okamihmi," uviedol dnes popoludní Šlachta. Podnikateľov advokát Jan Křivánek povedal, že sa k zadržaniu svojho klienta zatiaľ nebude vyjadrovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu