Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Farár draží spovednicu, nemá peniaze na opravu kostola

Dražená spovednica Zobraziť galériu (2)
Dražená spovednica

VIEDEŇ - Jeden viedenský farár sa rozhodol netradičným spôsobom získať peniaze na opravu svojho kostola a fary. Na internete chce vydražiť spovednicu. Informovali o tom dnes rakúske médiá.

Opravy rímskokatolíckeho kostola Nanebovzatia panny Márie vo viedenskej štvrti Donaustadt by mali stáť 170 000 eur. Fara preto na rakúskych stránkach ebay predáva vyradenú spovednicu. Vyvolávacia cena bola jedno euro. Výťažok by mal poslúžiť na začatie opráv.

Dnes predpoludním bolo na internete dvadsať ponúk. Tá aktuálna predstavovala 21 eur. Aukcia potrvá do 29. júla. Spovednicu získa ten záujemca, ktorý si ju tiež odmontuje a odvezie.

Farár Otto Weber údajne netrvá na tom, aby sa dražený predmet musel znovu používať na náboženské účely. "Kupci si ho môžu prerobiť na hranie pre deti, na osobnú saunu alebo na bar," povedal kňaz bezplatnému denníku Heute.

I po tom, čo si nový majiteľ spovednicu odvezie, budú sa môcť veriaci na fare zo svojich hriechov vyspovedať. Poslúži im na to novozrekonštruovaná miestnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu