Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Opitý mladík bez vodičáku zabil chodkyňu, druhú zranil

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: ČTK)

BRNO - Pri tragickej dopravnej nehode v centre Brna v sobotu večer zomrela chodkyňa (48), mladšie dievča utrpelo ťažké zranenia. Obe zrazil na ulici Veveří údajne opitý mladík (22), ktorý nevlastní vodičské oprávnenie.

Po nehode narazil do semaforu a pokúsil sa vraj z miesta utiecť. Mladík teraz triezvie a ešte dnes bude vypočutý, povedala policajná hovorkyňa Petra Vedrová. V sobotu tak prišlo v Česku pri dopravných nehodách o život najmenej šesť ľudí.

Z akých trestných činov a kedy bude obvinený podľa hovorkyne zatiaľ nie jasné. "Čakáme ešte na výsledky analýzy krvi, ktorú sme mu odobrali hneď včera po zadržaní. Dychová skúška u neho preukázala takmer tri promile alkoholu v dychu," povedala Vedrová.

Obvinený podľa nej môže byť z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Mladík je podozrivý aj z ublíženia na zdraví s následkom smrti a neposkytnutie pomoci, keď sa z miesta nehody pokúsil utiecť. Z križovatky ulíc Veveří - Konečného námestie mieril podľa hovorkyne do neďalekej Jiráskovej ulice, kde ho policajti zadržali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu