Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podvodník mal v lese zakopať 20 miliónov!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

VIEDEŇ - Lovci pokladov začali prečesávať les pri obci Ebbs v rakúskom Tirolsku o rozlohe 15 hektárov. Hľadajú tam milióny eur, ktoré tam mal zakopať defraudantský finančný poradca z Nemecka Augustin G. Oznámili to rakúske médiá.

Hon za pokladom rozpútali dvaja súkromní detektívi, ktorí pre tlač povedali, že sú presvedčení, že Augustin G. neodoslal tašky s ukradnutými miliónmi istej mafiánskej organizácii, ako vypovedal v procese v roku 2002 v Nemecku, ale zahrabal ich na rôznych miestach v tomto lese na pomedzí Nemecka a Rakúska.

Už v roku 2002 naviedol vyšetrovateľov na stopu Augustina G. amatérsky archeológ, ktorý v blízkosti Ampassu asi 80 kilometrov od Ebbsu našiel batožinu, v ktorej bolo 120 tisíc eur a dokumenty, ktoré polícii pomohli zatknúť bývalého poradcu.

Pobláznenie hľadačov pokladov ešte zvýšila informácia z denníka Tiroler Zeitung. Jeden z vyšetrovateľov v novinách tvrdil, že Augustin G. nespreneveril a neukryl len nejakých päť miliónov eur, ale možno až 20 miliónov eur. Peniaze vraj ale neboli ukryté len v lese pri Ebbse, ale údajne aj v ďalších lesoch v Tirolsku a Bavorsku.

Vyšetrovatelia dúfajú, že vlna mediálneho záujmu dovedie bývalého poradcu, ktorý už je dva roky na slobode, k tomu, aby sa prezradil.

Starostu Ebbsu Josefa Ritzera zatiaľ nezvyčajný príliv zvedavých turistov a početných novinárov do jeho obce s 5 100 obyvateľmi len teší. Medializácia hľadaného pokladu môže miestnym len prospieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu