Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kaplán mal sexuálne zneužívať svojho žiaka

ilustračné foto
ilustračné foto

JESENÍK - Muža (44) z okresu Jeseník podozrievajú policajti z pohlavného zneužívania mladistvého chlapca. Údajne mu utieral nahé telo a hladil chlapca v posteli. Podozrivý je kaplán, chlapca vyučoval náboženstvo, povedala dnes esenická policajná hovorkyňa Tereza Neubauerová. Mužovi hrozia až dva roky väzenia.

Podozrivý mal chlapca päťkrát pozvať do svojho bytu, a to v období od marca do júna minulého roka. Chlapec u neho s vedomím svojej matky aj prespával. "Po kúpeli muž poškodenému utieral nahé telo. Pri vlastnom kúpeli žiadal od chlapca umytie chrbta a ďalších častí tela. Ten mu ale len umyl chrbát. Pri zaľahnutí do postele si podozrivý priľahol k mladíkovi pod spoločnú deku a hladil ho po celom tele," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že chlapec ako osoba s nízkym sebepresadzovaním sa napriek nepríjemným pocitom nebránil. "Súčasne poškodený k podozrivému ako kaplánovi, ktorý ho vyučoval náboženstvo, choval veľkú dôveru a považoval ho v dôsledku rozhovorov s ním za dôležitú osobu pre svoj život," povedala hovorkyňa. Muž je podozrivý z pohlavného zneužívania a ohrozovania výchovy mládeže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu