Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z obťažovania maloletých obvinili dvoch kňazov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Nemecká katolícka cirkev dočasne pozastavila výkon funkcie dvom kňazom obvineným z obťažovania maloletých. Oznámila to dnes agentúra AP. Po rezignácii augsburského biskupa Waltera Mixy, ktorú pápež Benedikt XVI prijal v sobotu, sa jedná o ďalších cirkevných činiteľov, ktorí museli kvôli škandálu spojeným so sexuálnym obťažovaním odstúpiť z funkcie.

Podľa zástupcov diecézy v bavorskom Würzburgu nesmie svoju funkciu teraz vykonávať šesťdesiatdvaročný kňaz, obvinený z obťažovania sedemnásťročnej dievčiny, ku ktorému údajne došlo v roku 1985. Druhý kňaz vo veku 59 rokov je obvinený z obťažovania mladistvých počas stáže v meste Fulda v susednom Hessensku. Obaja muži, ktorých mená cirkev neoznámila, boli suspendovaní po dobu, než bude ukončené vyšetrovanie.

Súčasná lavína podozrenia zo sexuálneho obťažovania maloletých kňazmi vzišla v januári práve z Nemecka, ktoré je rodnou krajinou súčasného pápeža Benedikta XVI. Desiatky prípadov pedofílie na cirkevných školách boli v posledných mesiacoch odhalené taktiež napríklad v Írsku, Rakúsku, Holandsku alebo v Taliansku. Podobné kauzy rieši katolícka cirkev aj v USA av niekoľkých krajinách Latinskej Ameriky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu