Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Majiteľ herne útočil samurajským mečom, dostal 10 rokov!

ilustračné foto
ilustračné foto

PLZEŇ – Ani Krajský súd v Plzni neobjasni motív činu vietnamského prevádzkovateľa herne. Ten zaútočil so samurajským mečom na svojho krajana. Dosekal ho na hlave, amputoval mu spodnú peru, zlomil lebku, spôsobil vnútrolebečné krvácanie a otras mozgu. Za pokus o vraždu dostal desať rokov.

Napadnutý muž prežil minulý rok 26. decembra len vďaka rýchlemu prevozu do nemocnice. Krvavá dráma sa odohrala v prenajatom byte, kde býval obžalovaný. Na krajana zaútočil veľkou silou, údery mečom opakoval a smeroval ich na hlavu. Napadnutý sa bránil rukami a po útoku hrozilo, že vykrváca. Meč mu vážne poranil hlavu, ale tiež mu presekal šľachy na rukách, mal aj zlomeniny zubov, prstov a podobne.

Obžalovaný na súde povedal, že príčinou konfliktu bol dlh. Napadnutému, ktorý údajne pracoval hlavne ako vydierač a vymáhač, dlhoval niekoľko tisíc českých korún. Na splátku nemal, poškodeného žiadal, aby mu počkal. Vydierač mal podľa jeho výpovede mať cez ruku prehodenú bundu a v nej ukrytý samurajský meč. „Bál som sa, že s tým na mňa zaútočí, snažil som sa mu to zobrať, chcel mi to vziať späť, ja som sa tým oháňal pred sebou, aby mi to nezobral," opísal udalosť. Súdu tvrdil, že si nevšimol, že muža mečom zasiahol. Neskôr pripustil, že ho mohol zraniť.

Poškodený tvrdil ale niečo úplne iné. Keď vošiel do izby, obžalovaný zhasol a po rozsvietení ho bez vysvetlenia napadol. Poprel, že by medzi sebou mali finančné záväzky. Súd výpoveď poškodeného označil za jediný priamy dôkaz a uviedol, že nemá dôvod mu neveriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu