Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Tragická zrážka s vlakom: Auto vlieklo asi 200 metrov!

ilustračné foto
ilustračné foto

MORAVSKÝ BEROUN - Na železničnom priecestí medzi Moravskými Berounom a Domašovom nad Bystřicí v sobotu zomrela po zrážke auta s vlakom žena (35). Vo vozidle sa zranili ďalší štyria ľudia, manžel ženy a ich tri deti vo veku od šiestich do 13 rokov.

Záchranári ich previezli do olomouckej nemocnice, všetci boli v stabilizovanom stave, povedal námestník riaditeľa krajskej záchrannej služby Jan Weinberg.

Nehoda sa stala okolo 13:45 na železničnom priecestí, ktoré je zabezpečené výstražnou signalizáciou. "Prejazdové zabezpečovacie zariadenie bolo v činnosti. U rušňovodiča bola vykonaná skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Skúška na alkohol u vodiča bude vykonaná až v nemocnici. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že nehodu zavinil vodič," povedal hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal.

Podľa Weinberga vlak narazil do osobného automobilu z pravej strany a ťahal ho asi 200 metrov. "Žena, ktorá nehodu neprežila, sedela na pravom zadnom sedadle, kde bol náraz najintenzívnejší. Ostatní členovia posádky utrpeli rôzne závažné zranenia, odvážali sme ich ale v stabilizovanom stave," uviedol námestník riaditeľa krajskej záchrannej služby. Na mieste zasahoval vrtuľník.

Železničiari museli kvôli nehode prerušiť v úseku Moravský Beroun - Domašov nad Bystřicí na štyri a pol hodiny prevádzku. Cestujúcich vozili náhradné autobusy. Nehoda si vyžiadala podľa prvých odhadov škodu 230 tisíc českých korún (asi deväť tisíc eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu