Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Na D1 sa prevrátilo auto, zasahoval vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dopravná nehoda na diaľnici D1 medzi Trnavou a Bratislavou si vyžiadala zásah Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air - Transport Europe (ATE) z Bratislavy. Ako informovala Sylvia Galajda z ATE, približne 30 km od Bratislavy sa prevrátilo osobné auto po šmyku do priekopy vedľa vozovky.

Dve osoby sa zranili - muž (76) zo západného Slovenska si pri nehode spôsobil otras mozgu a vážne si poranil ľavé rameno. Leteckí záchranári ho po ošetrení transportovali do nemocnice v bratislavskej Petržalke. Druhú zranenú osobu ošetrila a odviezla do nemocnice pozemná záchranná služba.

Na samotu nad Vígľašskou Hutou letela banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE. Ráno tam našla matka svojho syna (57) v bezvedomí. Privolaná posádka Rýchlej lekárskej pomoci mala podozrenie na mozgovo-lebečné poranenie hlavy, avšak po predchádzajúcich daždivých dňoch sa k pacientovi sanitka nemohla v rozmočenom a bahnitom teréne dostať.

Podľa Galajdy preto privolali leteckých záchranárov, ktorí po ošetrení pacienta pomocou navijaka dostali na palubu vrtuľníka a transportovali ho do FNsP v Banskej Bystrici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu