Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Chorvátsku sa prevrátil autobus s Čechmi, 21 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

UMAG/PIESOK/PRAHA - V Chorvátsku neďaleko mesta Umag havaroval dnes ráno autobus s českými turistami. Dvadsaťjeden z nich sa ľahko zranilo, 19 z nich zostáva v nemocnici v chorvátskej Pule. Ani jeden nie je ohrozený na živote.

Ešte dnes má byť podľa českého konzulátu prepustených z nemocnice 15 cestujúcich, hospitalizovaní zostanú štyria turisti. Informáciu o havárii priniesol ako prvý server iDnes. Autobus českej CK Kellner sa prevrátil pred štvrtou hodinou ráno 12 kilometrov od mesta Umag na pobreží Istrie. Spolumajiteľ kancelárie Pavel Kellner povedal telefonicky, že podľa jeho informácií sa nehoda stala okolo 5:00 SELČ pri meste Novi Grad v Chorvátsku. Za silného dažďa dostal autobus, ktorý mieril do mesta Rabac, šmyk, zišiel z cesty a prevrátil sa.

Autobus rozvážal českých občanov do troch hotelov, v čase nehody bola jedna skupina turistov vo svojom hoteli, povedala Jindra Malá z konzulárneho zastupiteľstva. V autobuse bolo pri nehode 31 cestujúcich a dvaja vodiči. "Dostala som správu od riaditeľa nemocnice, že počas dneška bude ďalších 15 cestujúcich prepustených z nemocnice, štyria zostanú v nemocnici na ďalšie liečenie," povedala dnes telefonicky Malá.

Cestujúci by mali ešte dnes pokračovať do cieľa svojej cesty. Podľa Kellnera sa turisti po dohode s lekármi môžu rozhodnúť, či sa vrátia do Českej republiky, alebo budú chcieť odísť na miesto dovolenky. Malá uviedla, že časť zranených sa zrejme vráti do Česka.

Transport zranených by zabezpečovala poisťovňa, CK by sa o neho starala v prípade, že niektorý z klientov nebude poistený. CK je pripravená vrátiť zraneným klientom, ktorí sa rozhodnú pre návrat domov, peniaze.

Príčinu nehody vyšetrujú chorvátski policajti. Chorvátske médiá informujú, že nehoda sa stala v ostrej pravotočivej zákrute. Podľa serveru 24sata.hr stratil vodič kontrolu nad riadením, pretože išiel rýchlo po klzkej vozovke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu