Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Učiteľovi matematiky bozkávali žiaci nohy za známky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RIJÁD - Sýrsky učiteľ matematiky dal na súkromnej škole v Saudskej Arábii žiakom možnosť získať otázky zo záverečného matematického textu alebo vopred desať hodnotiacich bodov k dobru.

V prvom prípade mu museli pobozkať nohy, v druhom čelo. V matematike málo zdatní žiaci si výsledok radšej poistili obojím. Informoval o tom list Saudi Gazette. Rodičia niektorých žiakov chcú na učiteľa podať sťažnosť.

Veci sa odohrávali v škole Al-Bara, čo znamená nevinnosť. Trinásťročný Abdulmuhsín bol jedným z tých, ktorý zvolili zoznam otázok za bozk nôh. Štyridsaťdvaročný učiteľ vraj žiakov povzbudzoval, aby sa do praxe zapojili. "Kamarát mu pobozkal nohy aj čelo, aby dostal otázky aj desať bodov k dobru," popísal situáciu Abdulmuhsín.

Matka jedného zo žiakov na liste povedala, že podá sťažnosť na ministerstvo školstva. "Učitelia predsa majú byť žiakom dobrým príkladom," vyhlásila.

Riaditeľ školy ubezpečil, že sa vec vyšetruje a že škola proti učiteľovi zakročí. Zruší mu vraj pracovnú zmluvu a požiada štátne úrady o deportáciu. Riaditeľ priznal, že Sýrčan nemá najčistejší register a že jeho správanie vzbudilo pozornosť už v minulosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu